Üyelerimizin ve çalışanlarının sokağa çıkma kısıtlamalarından muafiyeti

Eklenme : 02.12.2020 17:52:12 || Değiştirme : || Okuma : 1834
Üyelerimizin ve çalışanlarının sokağa çıkma kısıtlamalarından muafiyeti

T.C. İçişleri Bakanlığı’nın 30.11.2020 tarih ve 20076 sayılı Genelgesi ile sokağa çıkma yasakları ve kısıtlamalar getirilmiştir. Bu Genelgenin Ekinde yer alan listenin 34. sırasında “Yaklaşan yılsonu işlemleri nedeniyle serbest muhasebeci, mali müşavir, yeminli mali müşavirler ve bu meslek mensuplarıyla birlikte çalışanlar” hükmü ile üyelerimiz ve çalışanları kısıtlamalardan muaf tutulmuştur.

Muafiyetten yararlanmak için mesleki kimlik kartının ibraz edilmesi gerekmektedir. Kimlik kartı olmayan üyelerimiz Vergi Levhası ve Faaliyet Belgesi gösterebilirler. Ancak herhangi bir sorun yaşanmaması açısından derhal Odamıza başvuru yaparak kimlik kartlarını talep etmelerini tavsiye ederiz.

65 yaş ve üzeri üyelerimiz de mesleki kimlik belgelerini ibraz etmeleri şartıyla (kimlik belgeleri yoksa Vergi Levhası ve Faaliyet Belgesi) kısıtlamalardan muaftır.

Üyelerimizin yanlarında çalışanların da güncel SGK Hizmet Listesi ve İşe Giriş Bildirgesi ve aşağıdaki bağlantıda yer alan belge ile muafiyetten yararlanmaktadırlar. Bu muafiyet 20 yaş altı çalışanlar için de geçerlidir.

Personele verilecek yazıyı buradan indirebilirsiniz.